TRIMNING

 

Om du vill att din Schnauzer ska se ut som en sådan är det viktigt att du trimmar /plockar bort döda hårstrån.  Det finns kurser man kan gå alt vända sig till någon som kan och vet hur man trimmar.

DET SKA INTE RAKAS! endast på halsen, öronen och i rumpan. börjar man raka kan hunden tappa sin svart färg, och strävheten bli mjuk och då förlorar man funktionen med en sträv päls vars uppgift är att hålla borta smutsen och kylan till en viss del. trimmningen kan innbära en mysstund då man även kollar igenom hunden att allt är som det ska vara, hunden ska ju ändå borstas/kammas igenom för att slippa tovor. bra tränning för hunden inför kommande veterinärbesök och eventuella hundutställningar.

De flesta schnauzrar går att trimma men det finns ju undantag, trots det finns vissa trimmsalonger som säger att det inte går och det är oftast för att de hellre vill klippa hunden, det är för jobbigt för dem att trimma.

Jag älskar att trimma hundar så jag hjälper er gärna med den delen, OCH då får vi en anledning till att träffas och jag får rå om "min " valp en liten stund. eller få träffa en ny bekanskap. alla är lika välkomna ovasett färg på hunden . Hör av er så bokar vi en tid!