En fyrbent kamrat SCHNAUZER / DVÄRGSCHNAUZER såklart!

IMY SCHNAUZER !

4 -EVER

Varför schnauzer?

2010-12-29

Vill du ha turbomotor? Chiptrimning kan underlätta hantering.

(fungerar när den själv vill, kan vara trögstartad, väldigt envis.)

Fyrhjulsdrift?

Snyggt och lättskött yttre? trimmning underlättar.

Om du vill ha en trogen kompis i vått och torrt är schnauzer den perfekta allround hunden. Lagom knähund men ändå lite storlek när ni är ute och går. Fungerar utmärkt till utställning,viltspår lydnad agillity m.m

Prova er fram så hittar ni säkert något gemensamt.

Kan inte tänka mig någon bättre kompis trots att man måste övertyga dem varför de ska göra som man vill. De är väldigt ifrågasättande, men det är det värt, De är ju helt underbara, kan bara inte tänka mig någon annan ras. Har inte hittat någon annan ännu. Rasen kan fungera till de är allergiska.

 

 

 

VÄLKOMMEN TILL / WELCOME TO

 SkäggDoppingens Kennel

Vi som bor på skäggDoppingens herresäte är jag själv (Marie), min man Stefan och våra 2 barn Ida och Philip, katten Gubben/Pyton och naturligtvis våra hundar Swea och Lexus som har vår egna Lotus som pappa. Vi har även en vit dvärgschnauzer som heter Grace och är vår andra vita och 2 av hennes barn Daisy och Rasmus. Vi bor på landet med skogen alldeles runt husknuten, så våra hundar vistas mycket ute i skogen. Det finns även en liten sjö med sjöfåglar i på sommaren, det har setts skäggdoppingar här därav vårt kennelnamn. Om man slår ihop hur vi bor och vad som är typiskt för en schnauzer så kan det ju inte bli något annat passande namn eller hur?

Jag är utbildad undersköterska + fotvårdsspecialist, har även gått SKK´s Uppfödarutbildning och vill gärna fortsätta utbilda mig inom hunderiet då det finns möjlighet. Man blir aldrig fullärd, man får mycket genom erfarenhet också.  

Uppfödning av svart schnauzer i 21 år med inriktning på kvalitet istället för kvantitet. 24 år med rasen. nu även uppfödning av vit dvärgschnauzer

Våra hundar:

Bor  tillsammans med oss och får följa med på det med mesta vi gör och blir lagom bortskämda som hundar ska få bli.

Alla våra hundar får springa lösa i skogen ända från de är valpar. Att få springa och röra sig i skogen ger hunden naturliga hinder, lite likt agillity, vilket ger hunden en lagom dos av att träning anpassat till dess utveckling. Man kan göra olika saker: ibland träna agillity, sök och ibland behöver det inte hända någonting, det är det som är det spännande, hundarna vet inte när det ska hända någonting, då måste de ju hålla koll på er.  

Vi har delat in olika skogs rundor efter hur långt hunden orkar och är tillräckligt utvecklad för, som tex 

Valprundan: från 8 v 

Kattrundan: från ca 6 mån

Hundrundan: tonåringar, vuxna, seniorer...

Skogsrundan: de flesta

Runt Sjön: för de som orkar

Tänk på att motinera/träna etc allt efter din egna hunds personlighet och dess förutsättningar 

 

Jag bedriver uppfödning av svart schnauzer och vit dvärgschnauzer i liten skala  ca 1 kull vart annat år- 3:e år. Alla valpar bor inne hos oss tills det är dags att flytta hemmifrån de blir då vana med alla ljud och allt annat som kan förekomma i ett hem. Ni kan läsa mer om valpar på deras egna sidor.

Jag har alltid varit hundtokig hela mitt liv, har jag inte haft en egen hund har jag lånat andras. Hade en faster som alltid har haft schäfer så man är så gott som uppfödd med den rasen. Mitt första möte med en "schnauzer" var en svart dvärgschnauzer valp som var helt underbar, mamman var nordisk champion med en gudomlig päls och svart som synden som min mammas kusin fött upp. Så när det var dags att skaffa en ny hund kunde jag inte tänka mig någon annan ras, men stefan ville ha en hund som var lite större och att schnauzer fanns i 3 storlekar hade man ju hört talas om. Risen var för stor så det fick bli en mellis och det har vi aldrig ångrat.

Vilken färg det skulle vara var ju självklart. Svart som sot. Så det var bara att få tag på en trevlig och seriös uppfödare. Vi fick kontakt med Majbackens kennel vilket resulterade i att vi köpte "vilda wilma" och efter ett tag var det dags att få tag på hund nr 2 men stefan tyckte att vi kunde ta valpar efter Wilma istället och det tyckte Jeanette också och på den vägen är det.. det är väl det som kallas för schnauzer sjukan..........

Svarta och vita Kvadratiska, Ärliga, Glada, Godisätande, Djupdykande Dvärgschnauzer precis som Originalet. Pratsamma, Pussjuka Intelligenta, Naiva, Gulliga, Envisa, Nobla och Strävhåriga Schnauzerar som är Charmiga Humorister. En Naturälskande  Allround som är Underbara Zoologiskt intresserad som en Energisk Råtthund, men lika mycketsom en Knähund Emotionella Nogrannhet Något man aldrig kan vara utan Efterlängtad Lätt att älska.